Verslag van de jurydag 2021 in Almere

      1 reactie op Verslag van de jurydag 2021 in Almere

Afgelopen zaterdag is de jurydag 2021 is Almere gehouden. De entourage en verzorging was uitstekend verzorgd door met name Rob Eikeboom van de Modelvliegclub Almere.

In het ochtend programma zijn presentaties gegeven over jurering, het F3C en F3N programma. Het jureren van het F3C-sport programma is kort besproken in de F3C presentatie. In de presentaties is veel gebruik gemaakt van een selectie uit het instructie materiaal en documenten die te vinden zijn op https://f3cn.org/en/documents. Het is een aanrader voor vliegers en juryleden om daar eens rond te kijken. Alle figuren van de F3C en F3N klasse zijn daar beschikbaar in de vorm van powerpoint presentaties.

Tijdens de jurydag zijn met betrekking tot de wedstrijden een tweetal aanvullende afspraken gemaakt dan wel bevestigd:

  • In de F3C–sportklasse en de F3N Set Figures moeten de figuren gevlogen worden in de volgorde waarin ze bij de inschrijving opgegeven zijn.
  • Als een vlieger een ronde vliegt moet de volgende vlieger zich gereed maken in de startcirkel. Hij mag/moet daar de accu’s aansluiten en de zender aanzetten. Maar de motor mag niet aan tot de actieve vlieger zijn ronde heeft afgerond. Deze afspraak is afwijkend van het FAI reglement dat dit wel toestaat.

In de middag zijn voor de jury het F3N programma en de F3C figuren voorgevlogen en heeft er na iedere ronde afstemming plaats gevonden over de beoordeling tussen de juryleden. Daar waar grote verschillen in de beoordeling waren zijn deze besproken. Leermoment in het middagprogramma is dat het vlieg/jury programma in de middag beter vooraf vastgelegd moet worden zodat zowel vliegers als juryleden vooraf beter geïnformeerd zijn wat van hun verwacht wordt en het e.e.a. wat vlotter doorloopt.

Dan de afdeling gevonden voorwerpen. Na afloop is in het clubgebouw deze zonnebril blijven liggen. Als de eigenaar zich via het contactformulier van deze site meldt kan een retour traject gestart worden.

De volgende nieuwsbrief zal in de loop van deze week volgen met de aankondiging van de inschrijving voor de eerste wedstrijd bij de MVCNOV in Heerde op zondag 29 augustus.

1 gedachte over “Verslag van de jurydag 2021 in Almere

  1. Henk Ormel

    Deze bril is van Harry Selten.

    De link in de nieuwsbrief werkt helaas niet (of ik ben te ongeduldig).

Gesloten voor reacties.