De balans van 2021 kan worden opgemaakt

      Reacties uitgeschakeld voor De balans van 2021 kan worden opgemaakt

Onder goede omstandigheden werden de laatste F3C en F3N wedstrijden gevlogen. We waren te gast bij de Modelvliegclub Midden Nederland in Utrecht.

Tijdens de briefing werden de restricties van het veld uitgelegd. Alleen aan de westkant kon gevlogen worden na een recente (hopelijk voorlopige) rechterlijke voorziening. Dit was, gezien de voorkeur van de vliegers om met de zon in de rug te vliegen, een non-issue. ’s Middags bleek echter de rust van de schapen in de wei aan de westkant te erg verstoord te worden. Na overleg met de buurman werd hier een oplossing voor gevonden en kon de wedstrijd worden afgerond.

F3N en F3C wedstrijden zijn niet mogelijk zonder juryleden. In de wedstrijdverslagen worden ze nooit genoemd. Maar zij offeren een vrije dag op, rijden naar een locatie in Nederland en geven naar beste eer en geweten hun oordeel over de verrichtingen van de vliegers. Bij deze dus dank Henk, Harrie, Harry, Remco, Rob, Iskander en Willy voor jullie inzet.

In de F3C klasse was met name de strijd om de derde plek in het NK klassement spannend. Het verschil tussen Wim en Rob was na twee wedstrijden 2 punten (op ca 3700). Dat beloofde wat. Helaas maakte Rob aan het eind van de eerste ronde een ongelukkige landing en moest hij de strijd staken. De daguitslag was na telling van de punten:

  1. Ronald van Lent
  2. Gerard Zuidema
  3. Wim van Petersen
  4. Rob Eikeboom

Vier piloten in de F3N klasse hadden voor de wedstrijd ingeschreven. De jurybeoordeling gaf aan het eind van de dag de volgende einduitslag:

  1. Wessel Haast
  2. Matthew de Wilde
  3. Richard van Eeden
  4. Rick Brakels

Na afloop van de wedstrijd werden de Nederlands Kampioenen 2021 gehuldigd: Ronald van Lent in de F3C klasse en Wessel Haast in de F3N klasse.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

De ontvangst en verzorging door de vrijwilligers van de MVC Midden Nederland was uitstekend. Het veld lag er weer uitstekend bij, koffie werd in ruime mate geserveerd. En tijdens de middagpauze werd zowaar een lunch met broodjes knakworst geserveerd. Bijzonder dank gaat uit naar Martin die die allemaal gedurende de dag regelde.

Op de website vind je onder Uitslagen -> Uitslag 24 oktober 2021 in Utrecht de gedetailleerde uitdraaien uit het wedstrijd programma met daarin alle rondes en de beoordelingen per ronde.